Haku

14-_MG_289313-_MG_286610-_MG_2824Hakukoiran tehtävä on nenäänsä hyväksikäyttäen etsiä tietyltä alueelta sinne piiloutuneet (tai oikeasti alueelle eksyneet) ihmiset / ihmiseltä tippuneita esineitä.

 

Kun koira löytää ihmisestä tulevan hajuvanan, se paikallistaa tarkasti hajun lähtöpisteen, ilmaisee löytönsä ja vie ohjaajan eksyneen esim. lapsen, vanhuksen tai marjastajan luo.

 

Haku on pelastustoiminnan lisäksi koiran aktivointia ja virikkeistämistä joka nenänkäyttöön perustuen väsyttää koiraa ”oikealla” ja hyvällä tavalla. Se myös vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä suhdetta. Itsenäisesti työskennellen koira oppii keskittymään ja saa lisää itsevarmuutta. Lisäksi kurssi on koko perheen mukava yhteinen luontohetki metsän siimeksessä ja hauska harrastus koiralle.

 

Kurssi sopii yli 3:n kuukauden ikäsille koirille karvoihin katsomatta. Se sopii myös pennuille, jotka haluavat harjoitella vieraiden ihmisten kohtaamista, luoksepäästävyyttä tai piilosta etsimistä.

 

 

Kurssin käyneille on mahdollisuus osallistua jatkuvaan hakuryhmään. Lue lisää jatkuvista ryhmistä tästä

 

Kurssin hinta: 99€ / koirakko + perhe (sis. teorian ja käytännön opetuksen lisäksi kahvituksen ja ‘Kuinka koira oppii – luennon’)

 

SEURAAVA PERUSKURSSI