Haaveissa Hauva?

Monipuolinen tietopaketti tulevalle koiranomistajalle!

koiran hankinta -kurssi

 

Onko Sinulla suunnitteilla / tulossa ensimmäinen koira?
Suunnitteletko jo kotona asuvalle koirallesi koirakaveria?
Onko pitkä aika siitä kun Sinulla on viimeksi ollut koira ja nyt harkitset uutta?
Onko Sinulla useampia rotuvaihtoehtoja katsottuna etkä ole varma mikä rotu sopisi Sinulle parhaiten?
Mitä on tärkeä huomioida ennen koiran hankintaa ja mitä pitäisi ottaa huomioon ensimmäisten kuukausien aikana?

 

Koiran hankinta on aina vastuullinen ja monivuotinen koko perheen yhteinen päätös, jota kannattaa harkita pitkään ja tarkoin. Liian usein törmää sanontaan ’Miksi en tiennyt tätä ennen koiran kotiin tuloa?’ Huolellinen valmistautuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, hyvällä pohja- ja taustatyöllä sekä sopivalla rotuvalinnalla vältytään monilta yllätyksiltä.

 

Koiraperheen arjen tulisi olla mahdollisimman jouhevaa ja mutkatonta, sekä koiran että sen omistajien hyvinvointi on tärkeää.  Koirakirjoja lukemalla saa paljon tietoa, mutta asioiden oikeanlainen vieminen käytäntöön on yhtä tärkeää. Kaikki koirat kun ovat ainulaatuisia yksilöitä.

 

Suloisista pentupalleroista kasvaa jossain vaiheessa aikuisia, joiden pitää pystyä toimimaan yhteiskunnassa. Kodinvaihtajakin tarvitsee turvallisen ja luottavan ympäristön uudessa kodissaan. Olipa koira kooltaan iso tai pieni, koulutettu sekä hyvin kasvatettu koira on ilo myös ympäristölleen ja tottelevaisuus mahdollistaa koiralle suuremman vapauden. Koiran ensimmäiset kuukaudet luovat pohjan koko sen tulevaisuudelle ja teidän yhteiselle arjelle.

 

Tutustumme mm. seuraaviin aihealueisiin

  • Mitä on hyvä huomioida ennen koiran hankintaa
  • Koiran hyvinvointi, tarpeet ja sosiaalistaminen
  • Koiran oppiminen ja opettaminen
  • Ihmisen ja koiran välinen viestintä ja yhteiselo
  • Harrastusmahdollisuudet
  • Hätätilanteet
  • Hyödyllisiä linkkejä, osoitteita

 

Workshop:n käyneet saavat todistuksen osallistumisesta sekä H&H -etuuden, jonka voi hyödyntää Sinun ja koirasi yhteiselon ensiaskeleilla. Workshop:n ovat tervetulleita niin ensimmäistä koiraa suunnittelevat kuin jo aiemmin koiran omistaneet, olipa teille suunnitteilla pentu tai aikuinen kodinvaihtaja. Koska koiran hankinta on perheen yhteinen päätös, on toivottavaa että workshop:iin osallistuisi mahdollisuuksien mukaan mahdollsimman moni perheenjäsen.

 

Hinta: 49 € / talous (sis. 4,5 h teoriaa, käytäntöä ja kahvituksen)

 

SEURAAVA WORKSHOP

Menu