Luennot

KUINKA KOIRA OPPII?

Miten koirat / eläimet oppivat? Miten koiraa opetetaan?  Miten eri ikäkaudet vaikuttavat koiran oppimiseen? Mitä hyötyä  ja haittaa on palkkiosta tai rankaisusta? Miten koiran koulutuksesta saadaan sekä koiran että ohjaajan kannalta kivaa ja samalla tuloksekasta?

 

Luennolla käsitellään  koiran oppimista ja opettamista niin arjen tapakasvatuksessa, tottelevaisudessa kuin koiran käyttäytymisessäkin.
Käymme läpi mm. palkkausta ja rankaisuja, yleistämistä, huomiota, viretilan hallintaa,  koiran tarpeita ja koiran huomioimista yksilönä.
Käymme läpi myös erilaisia oppimiseen liittyviä termejä, kuinka koiran eri käytöksiä saadaan esille ja kuinka koiran oppimisesta sekä opettamisesta saadaan hauskaa ja tuloksekasta.

 

HInta: Luento sisältyy kaikkiin kursseihimme, jollei kurssikuvauksessa toisin mainita.
Luennolle voi osallistua myös vaikka ei kurssille osallistuisikaan, Tällöin hinta on  19€ / hlö (sis luennon n. 3h , luentomateriaalin ja kahvitarjoilun)

 

SEURAAVAT LUENNOT
la 11.1. klo 10:30 – 13:30 / luennon koodi 0120loppi 

 

 ELEKIELI JA SIGNAALIT

Miksi koira ravistelee lenkillä tai käy maahan toisen koiran tullessa vastaan? Miksi koira haukottelee tai kääntää päätä poispäin kun sen kynsiä leikataan? Tai hidastelee luoksetulossa? Mistä tunnistaa onko koira kipeä tai stressaantunut? Mitä kaikkea voi olla aggressiivisen elekielen taustalla? Onko heiluva häntä aina merkki koiran iloisuudesta ja avoimuudesta? Miksi eri koirat viestivät samassa tilanteessa eri tavalla?

 

Luennolla tutustutaan kuvien ja videoiden avulla koirien viestintään, ele- ja kehonkieleen. Aiheina ovat mm. aggressio-, stressi – ja kipukäytös,  koirien ja ihmisten välinen viestintä , ei – toivottujen käytösten ennaltaehkäisyä,  koirien rauhoittavat eleet ja  kuinka soveltaa koirien viestintää arjessa.

 

On hyvä oppia lukemaan koiraa, mm. siksi että

 • pystymme ennaltaehkäisemään ei-toivottuja käytöksiä sekä
  haastavia tilanteita ja vahvistamaan toivottuja käytöksiä
 • tunnistamme kun koira on kipeä tai stressaantunut
 • ymmärrämme koiraamme
 • suhteemme koiraan vahvistuu
 • tunnistamme erot koirien ja ihmisten välisessä viestinnässä ja
  vältämme näin konfliktitilanteita
 • pystymme tarjoamaan koiralle sekä itsellemme jouhevan ja
  sujuvan arjen

 

Hinta: 25€ / hklö, 10€ /  perheenjäsen
(sis. luento n. 3h ja kahvitarjoilun)

 

SEURAAVA LUENTO
ALKUVUODESTA  2020

 KOIRIEN EI-TOIVOTTU KÄYTÖS: SEN SYITÄ, SEURAUKSIA JA ENNALTAEHKÄISYÄ

Koira vetää hihnassa, hyppii vieraiden päälle, haukkuu, on remmirähjä, ei ole sisäsiisti, ei anna käsitellä, vahtii ruokaa ja leluja, jahtaa kaikkea liikkuvaa. Siinä muutamia koiran omistajan haasteita. Yleisiä ovat myös erilasiset pelkotilat ja aggressiot, jotka ovat laajempia ja vaativampia kokonaisuuksia.

 

Luennolla tutustumme ei-toivottuun käytökseen sekä ihmisen että koiran näkökulmasta katsottuna. Käymme läpi mm. miksi koiralle tulisi opettaa uusi käytösmalli ei-toivotun käytöksen sijaan ja miten tunnetila sekä motiivi vaikuttavat käyttäytymiseen. Tutustumme myös yleisimpiin syihin miksi käytöstä mahdollisesti esiintyy ja kuinka haasteita on mahdollista ennaltaehkäistä.

 

Hinta ((sis. luento n. 3,5h ja kahvitarjoilun)
29€ / hklö
10€ / perheenjäsen

 

SEURAAVA LUENTO
ALKUVUOSI 2020

YLEISTÄ LUENNOISTA

Erikoisluennoilla tai muiden kanssa yhteistyössä järjestetyillä luennoilla ilmoittautumis- ja peruutusehdot saattavat poiketa edellämainituista.

 

Osa luennoista järjestetään sellaisenaan ja osa kurssien yhteydessä.
Kurssin yhteydessä järjestettävistä luennoista tiedotetaan tarkemmin osallistujille lähetettävässä kurssikirjeessä.

 

Tilauksesta järjestämme kursseja ja luentoja myös ryhmille ympäri Suomen. Esim. pentu- / kasvattajatapaamisiin, kerhoille, lapsille, yrityksille. Aiheena voi olla jokin listassa olevista luennoista, niiden yhdistelmä tai aihe kokonaan listan ulkopuolelta. Hinnat sovitaan aina tilaisuuden mukaisesti. Ota yhteyttä niin räätälöidään yhdessä Sinun ryhmällesi sopiva luento.

 

Menu