Käytöskonsultointi

Kaikilla koirilla on oikeus hyvinvointiin ja koiramaiseen elämään. Kaikilla koiran ihmisillä on oikeus helposti lähestyttävään ja ratkaisukeskeiseen, ei-syyllistävään koulutukseen. Kaikilla koirilla ihmisineen on oikeus sujuvaan ja tasapainoiseen arkeen. Nämä ovat meille sydämen asioita.

Me olemme erikoistuneet koirien käyttäytymiseen. Käytöskonsultaatiossa saat yksilölliset ohjeet ja työkalut, miten lähteä johdonmukaisesti muokkaamaan koiran ei-toivottua käyttäytymistä. Mutta mitä on ongelmallinen, ei-toivottu käytös? Ei ole olemassa tiettyjä raameja tai tietynlaista käytöstä, jonka sisään määritelmä mahtuu.  Kaikkeen koiran käyttäytymiseen, joka ylläpitää koiran stressitasoa tai vaikeuttaa koiran hyvinvointia, jonka omistaja kokee ongelmallisena eikä tunnu löytävän sopivia keinoja käytöksen muokkaamiseen, käytökseen joka vaikeuttaa normaalia arkea tai edellyttää erikoisjärjestelyjä jokapäiväisessä elämässä, kannattaa hakea apua ja tukea ammattilaiselta.

Konsultaatio voi toimia myös pohjakoulutuksena, mikäli haluaisit osallistua H&H:n kursseille, mutta koirasi ei vielä ole siihen valmis. Käytöskonsultaatioon voi tulla ilman varsinaista ongelmaakaan, ennaltaehkäisemään esim. leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen tai iän mahdollisesti mukanaan tuomia haasteota koiran käyttäytymisessä.

Käytöskonsultaatioita tekee Hurttia & Huumoria / Suski (Susanna Visapää), ongelmakäyttäytymisestä erikoisammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja,   koirien käyttäytymisen jalostustarkastaja.

Aggressiivisuus / ruoka- ja resurssivartiointi, erilaiset pelkotilat, eroahdistus, ylivilkkaus, haukkuminen, sisäsiisteys, hihnakävely ja ohitustilanteet, karkailu, perushoitotoimenpiteet ja tervehtimistilanteet ovat esimerkkejä arjessa esiintyvistä haasteista, joita olemme yhdessä koirakoiden kanssa ratkoneet.

Käyttäytymiselle löytyy aina jokin syy. On tärkeää oppia löytämään ne ja ymmärtämään niitä. Ongelmakoira on harvemmin ongelmakoira, kun ymmärrämme, mistä käytös johtuu. Aika ajoin syyksi paljastuu kipu, joka tulee aina hoitaa pois ennen käytännön harjoituksia.

Ihminen usein syyttää itseään koiran ei-toivotusta käytöksestä ja ottaa koiran käytöksen henkilökohtaisesti. Syyllistämisen pelko saattaa joskus tuntua myös esteeltä avun hakemiselle. Tähän ei kuitenkaan ole aihetta, sillä emme etsi syyllisiä vaan keskitymme siihen mikä tilanne on ja mitä sille voi tehdä jotta tilanne helpottaa.  Koiran käyttäytymiseen vaikuttaa hyvin moni eri asia ja useimmiten vika ei ole hihnan toisessa päässä. Tavoitteemme käytöksen muokkauksessa on koiran kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ja ylläpitäminen ja tätä kautta yhteisen arjen sujuminen.

Me emme kaihda myöskään vahvoina pidettyjä rotuja tai yksilöitä, päinvastoin. Olipa sinulla kotona kilo tai sata kiloa elämäniloa, olet meille lämpimästi tervetullut!

KONSULTAATION KULKU
Ennen ensimmäistä tapaamiskertaa asiakkaalle lähetetään esitietolomake, jossa kartoitetaan koiran hyvinvointia, terveyttä, arkea ja ongelmakäytökseen liittyviä seikkoja. Ensimmäisellä konsultaatiokerralla perehdytään haastavan käytöksen laajuuteen ja käytöksen historiaan.  Toivottavaa on että paikalla on tällöin koko perhe.

Perehtymisen pohjalta tehdään käytännön harjoituksia ja yksilöllinen koulutussuunnitelma. Joskus kouluttaminen alkaa sujua jo ensimmäisestä kerrasta, mutta useimmiten tarvitaan useampi kerta kouluttajan kanssa. Kaikki käytännön harjoitukset suunnitellaan yksilöllisesti ja omistajalle annetaan sekä kirjallinen koulutussuunnitelma kuin myös tukea käytännön koulutukseen. Käytännön harjoituksilla saadaan opetettua koiralle uusi, yksilöllinen toimintamalli aiemman, ei-toivotun käytöksen, tilalle.

Ensimmäinen käyntikerta on useimmiten asiakkaan kotona etenkin jos ei-toivottu käytös liittyy eroahdistukseen, yksinoloon tai pelkotiloihin.  Jatkokerrat voidaan tilanteesta riippuen toteuttaa joko asiakkaan kotona tai toimitiloissamme.

Kaikkia konsultaatioita sitoo vaitiolovelvollisuus.

KONSULTAATION HINTA
180€ / n. 2 tuntia (sis. alv 24%). Vastaanoton tapahtuessa asiakkaan kotona yllämainittuihin hintoihin lisätään matkakorvaus 0,57€ / km  (sis. alv 24% )

Konsultaation hintaan sisältyy: Tilannekartoitus sekä ohjeet, harjoittelu, kirjallinen kooste

JATKOKOULUTUS
Jatkokoulutuksen hinta
75€ / tunti (sis. alv 24%). Vastaanoton tapahtuessa asiakkaan kotona yllämainittuihin hintoihin lisätään matkakorvaus 0,57€ / km  (sis. alv 24% )

Jatkotapaamiset ja -harjoitukset toteutetaan 60 minuutin kertoina.

Konsultaation ja jatkokoulutuksen voi maksaa paikan päällä käteisellä tai mobilepaylla.

Varaa konsultaatio

Koiran sukupuoli

13 + 11 =