fbpx

Onnistunut hihnakävely

Kuinka opetan pennun alusta kävelemään hihnassa kauniisti? Risteileekö koira edessäsi tai kadottaako se korvansa läheiselle tienpenkalle? Mitä kauniisti hihnassa käveleminen tarkoittaa?

Intensiivinen tehokurssi tarjoaa erinomaiset työkalut siihen kuinka saadaan koira kävelemään kauniisti hihnassa. Harjoittelemme mm. lähellä pysymistä, vetämättä kävelyä sekä  ohitusten perusteita.

Rauhoittumisen ABC

Onko koirasi vaikea rauhoittua vieraassa paikassa tai muiden koirien läsnäollessa? Haluatko oppia lukemaan koirasi rauhoittavia eleitä? Onko koirasi levoton tauon aikana, harjoitusten välissä?

Rauhoittumisen oppiminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, niin koiran henkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Rauhallinen koira voi keskittyä, harjoitella ja oppia uutta.  Kun koira oppii rauhoittumaan eri tilanteissa ja paikoissa,  sen kanssa on helppo elää, harrastaa ja liikkua vieraissakin paikoissa, koira voi hyvin.

Ratkaisuja pulmalliseen ohitukseen

”Tuijotus, remmi kiristyy… koira jähmettyy… haukkuminen ja kohti syöksyminen alkavat…”

Ohitusongelmat ovat monen koiranomistajan arkea, kun ohitustilanteet ovat jostain syystä koiralle epämukavia, pelottavia, ahdistavia tai muuten vaan haasteellisia.

Kurssi on suunnattu koirille jotka reagoivat ohitustilanteissa toisiin koiriin mm. rähisemällä, tuijottamalla, jähmettymällä tai leikkimällä. Kurssilla opitaan ymmärtämään syitä käytökseen sekä harjoitellaan ohituksia. Tarvittaessa käydään läpi hihnakävelyä kontrolloidussa ympäristössä.
Kurssin oppeja voi hyödyntää myös muissa koiran haasteellisiksi kokemissa ohitustilanteissa esim. ihmisten tai pyörien ohituksissa.

4 Staraa

Ujosteleeko koirasi ihmisiä tai uusia tilanteita? Onko koirallasi vaikeuksia harjoitella tai toimia muiden koirien läsnä ollessa? Reagoiko koirasi voimakkaasti erilaisiin ärsykkeisiin? Väistääkö koirasi kosketusta? Käyttäytyykö koirasi ylivilkkaasti tai vartioivasti?

Kurssilla opetetaan koiria rauhoittumaan ja rentoutumaan, tehdään erilaisia siedätys- ja käsittelyharjoituksia sekä koiran itsetuntoa ja oma-aloitteisuutta vahvistavia harjoitteita. Käytännön lisäksi tutustumme kurssilla esiin tulleisiin aiheisiin myös teorian muodossa.

Käytöskonsultointi

Koiran vieminen käytöskonsultaatioon hämmentää usein ihmisiä, koska he pelkäävät tulevansa leimatuiksi huonoina koiran omistajina. Haastavan käytöksen hoitaminen on kuitenkin tärkeää niin eläinten kuin niiden omistajienkin hyvinvoinnin vuoksi.

Mutta mitä on haasteellinen käytös? Ei ole olemassa tiettyjä raameja tai tietynlaista käytöstä, jonka sisään määritelmä mahtuu.  Kaikkeen käytökseen jonka omistaja kokee haasteellisena, joka vaikeuttaa normaalia arkea tai johon ei tunnu löytyvän keinoja, kannattaa hakea rohkeasti apua. On myös paljon haastavaa käytöstä, johon ei pystytä yksilöllisesti pureutumaan kursseilla.

Yksityiskoulutus

Jos et jostain syystä pääse osallistumaan kursseillemme (esim. aikataulujen sopimattomuus, koira ei ole valmis ryhmäkoulutukseen), koulutusta voidaan järjestää myös yksityisesti.

Räätälöity yksityiskoulutus tehdään koirasi ja Sinun tarpeiden mukaisesti. Yksityistunnilla voidaan harjoitella arjen perustottelevaisuutta, tavoiteellista lajikoulutusta (rallytoko, toko, näyttelyt, nenätyöskentely) tai  hakea vinkkejä koiran aktivointiin ja  virikkeistämiseen. Lisäksi yksityistunnilla voidaan työstää käytöskonsultaation pohjalta  erilaisia ongelmakäytöksiä.