Nose Work – hilpeää hajutyöskentelyä

Oletko miettinyt kivaa uutta yhteistä harrastusta Sinulle ja koirallesi? Onko koirasi levoton, varautunut tai tuntuuko että koirasi korvat ovat ajoittain vain koristeena? Haluatko oppia paremmin lukemaan ja ymmärtämään koiraasi tai tutustua lähemmin hajun käyttäytymiseen eri olosuhteissa?

NoseWork on Yhdysvalloissa kehitetty nenätyöskentelylaji, joka luotiin alun perin rescuekoirien aktivoimiseen. Lajissa on neljä osa-aluetta, sisätila-. ulko-, laatikko,- ja ajoneuvoetsintä. Lajin periaatteisiin kuuluu, että tekemisen täytyy olla rentoa ja mukavaa, sen täytyy sopia kaikenlaisille ihmisille ja koirille.

Nose Work on loistava virikkeistämistä, jota on helppo harrastaa myös kotona. Mikäli kaipaat haasteita, lajissa voi myös kilpailla.

Kurssilla opitaan lajin perusteet. Koira opetetaan tunnistamaan tietty haju, ilmaisemaan ja etsimään sitä. Lajin parissa käyteyt hajut ovat eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli, mutta yhtälailla voi käyttää muita hajuja.

Nose work:stä on molemminpuolinen hyöty koiralle ja ihmiselle. Haistelu on koiralle lajinomaista toimintaa, jossa koira purkaa energiaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Koira saa vapaasti tutkia ja etsiä, tehdä itsenäisesti töitä ja tutustua samalla erilaisiin pintoihin, esineisiin ja materiaaleihin.

Ohjaaja puolestaan oppii lukemaan koiraansa tarkasti sekä ymmärtämään koiran hajuaistia ja hajujen käyttäytymistä eri olosuhteissa. Näin koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö sekä suhde koiraan vahvistuvat.

Nose Work vahvistaa koiran ongelmanratkaisukykyä sekä itsetuntoa ja sopii siksi kaikenikäisille ja – rotuisille koirille. Myös ujoille tai vilkkaille, karvoihin katsomatta.

Ryhmäkoko kurssilla on kolme koirakkoa. Kurssin luonteesta johtuen koirakot harjoittelevat yksitellen muiden odottaessa vuoroaan autossa tai sisällä (tarvittaessa käytämme näköesteitä.) Nose Workin ei tarvitse olla entuudestaan tuttua.

Max. 3 koirakkoa

Hinta: 199€ / koirakko (8 harjoituskertaa + kuinka koira oppii luento + harjoittelussa käytetttävä eukalyptys-haju-uute)

SEURAAVA KURSSI
ti 2.7., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7. klo 19:10 – 20:00 / kurssin koodi 0616noseti (HUOM!. 5 kerran kurssi, hinta 125€ / koirakko) 

 

IRTOTUNNIT
Nose work  irtotunneilla harjoitellaan koirakon tason ja toiveiden mukaisesti esim. sisätila-, laatikkoetsintää tai ilmaisua.  Tunneille voi tulla ylläpitämään jo opittuja nose work taitoja tai tulla tutustumaan nose work:n lajina. 

Tunnit on toteutettu Nose work – hilpeää hajuntunnistusta kurssin mukaisesti.

HInta 23,00€ / koirakko / krt

SEURAAVAT IRTOTUNNIT
ke 26.6. klo 19:30 – 20:20 / tunnin koodi 2606noseir