Dobo®

Dobon® tarkoituksena on mm. kehittää koiran keskittymiskykyä, ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa sekä vahvistaa koiran (syvää) lihaksistoa ja auttaa koiraa venyttämään itseään. Etuja on myös koiranohjaajalle esim. lihasten vahvistuminen, lihaskestävyyden kasvu, parempi kehonhallinta, ja tasapaino, sillä Doboon® kuuluu olennaisena osana myös ohjaajan pallon avulla tekemät harjoitteet. Lisäksi ohjaajan koordinaatiokyky vahvistuu ja ryhti paranee.

Dobo-kurssilla® käytetään apuna munan muotoisia koiran fysiopalloja, jotka auttavat koiraa käyttämään kehoaan tasapuolisesti. Pallot valitaan koiran säkäkorkeuden mukaan.

Muodoltaan koiralle sopivat pallot on valmistettu materiaalista, joka kestää jopa 400 kg painon  ja jonka päällä tassut eivät luista. Mahdollisen vahingon sattuessa erityismateriaalista valmistetut pallot tyhjenevät hitaasti, eivät nopeasti.

Dobossa® mennään täysin koiran ehdoilla, koiraa ei pakoteta mihinkään. Pallosta myös pidetään kiinni niin ettei se luiskahda koiran alta pois.

Harjoitukset ovat usein samaan aikaan hauskoja ja haastavia, joissa yhdistyvät liikunta ja hauskanpito koiran kanssa. Samalla suhde ohjaajan ja koiran välillä vahvistuu.

HUOM! Mikäli koirallasi on jonkin rakenteellinen virhe tai ongelma konsultoi eläinlääkäriä, fysioterapeuttia tai osteopaattia ennen Dobo® -harjoittelun aloittamista!

Doboa® ei esimerkiksi tule treenata koiran kanssa, kun

  • Koiralla on kuumetta tai tulehdus
  • Koiralla on jokin akuutti vamma
  • Koiralla on parantumattomia murtumia
  • Koiran jokin lihas on juuri revähtänyt tai koiralla venähdys
  • Koiralla on haavoja, jotka haittaavat harjoittelua
  • Koiralla on jokin tarttuva tauti (ryhmätreenit tai dobovälineet, jota toisetkin käyttävät)
  • Tiineyden loppupuolella

Kurssi soveltuu terveelle, yli 5kk ikäiselle koiralle,  joka ei ole aggressiivinen muita koiria tai ihmisiä kohtaan. Dobon® ei tarvitse olla entuudestaan tuttua. Koirat voivat treenata tunnilla vapaana, mikäli ne pysyvät ohjaajansa vierellä, muussa tapauksessa harjoitukset tehdään kytkettynä.

Kurssin hinta 102€ / koirakko (sis. 5 harjoituskertaa + Kuinka koira oppii – luennnon)

HUOM! Peruskurssin kurssimaksuun ei sisälly dobo® palloa, joka jokaisen osallistuvan koirakon tulisi hankkia kurssin harjoituksia varten. Pallo jää koirakolle kurssin loppumisen jälkeen.

Ilmoitathan peruskurssille ilmoittautumisen yhteydessä koirasi säkäkorkeuden, niin voimme tilata koirallesi sopivan kokoisen pallon.

SEURAAVA KURSSI