Haku

Haku on pelastustoiminnan lisäksi koiran aktivointia ja virikkeistämistä joka nenänkäyttöön perustuen väsyttää koiraa hyvällä tavalla. Se myös vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä suhdetta. Itsenäisesti työskennellen koira oppii keskittymään ja saa lisää itsevarmuutta. Lisäksi haku -kurssi on koko perheen mukava yhteinen luontohetki metsän siimeksessä ja kiva harrastus.

Hakukoiran tehtävä on nenäänsä hyödyntäen etsiä piiloutuneet (tai oikeasti  eksyneet) ihmiset / ihmiseltä tippuneita esineitä. Kun koira löytää ihmisestä tulevan hajuvanan, se paikallistaa tarkasti hajun lähtöpisteen, ilmaisee löytönsä ja vie ohjaajan eksyneen esim. lapsen, vanhuksen tai marjastajan luo.

Haku sopii yli 3:n kuukauden ikäisille koirille karvoihin katsomatta. Se sopii myös pennuille, jotka haluavat harjoitella vieraiden ihmisten kohtaamista, luoksepäästävyyttä tai piilosta etsimistä.

Kurssin käyneille on mahdollisuus osallistua jatkuvaan hakuryhmään. Lue lisää jatkuvista ryhmistä tästä

Kurssin hinta: 70€ / koirakko + perhe (sis. teorian ja käytännön opetuksen lisäksi kahvituksen ja ’Kuinka koira oppii – luennon’)

SEURAAVA KURSSI

haku 01
haku 02
haku 03