Mejä

Mejä on loistava virikkeistämisharrastus koko perheelle. Metsämaasto tarjoaa koiralle mahdollisuuden mm. erilaisiin tasapaino- ja motoriikkaharjoituksiin samalla kun lajinomaista toimintaa. Mejä tarjoaa mukavan uuden harrastuksen.

Jäljestäessään koira toteuttaa luontaista käytöstään. Koira oppii keskittymään, yhteisymmärrys ohjaajan kanssa lisääntyy ja koira pääsee purkamaan ylimääräistä energiaansa. Hajutyöskentely on myös erinomaista koirille, jotka tarvitsevat lisää itsevarmuutta.

Haku

Hakukoiran tehtävä on etsiä  piiloutuneet (tai oikeasti eksyneet) ihmiset. Koira etsii myös ihmiseltä tippuneita esineitä.

Haku on samalla myös koiran aktivointia ja virikkeistämistä joka nenänkäyttöön perustuen väsyttää koiraa ”oikealla” ja hyvällä tavalla. Se vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä suhdetta. Itsenäisesti työskennellen koira oppii keskittymään ja saa lisää itsevarmuutta.

Agility tutuksi

Kiinnostaako agility, mutta et ole varma mitä laji pitää sisällään? Haluatko opettaa koirallesi oikeanlaista viretilaa erityyppisten tehtävien suorittamiseen? Miten opetellaan esteiden turvallista, hauskaa ja itsenäistä suorittamista?

Kurssilla harjoitellaan mm. esteiden (putki, kepit, kontaktit) oikeaa, turvallista suoritustapaa koiran ominaisuudet ja ikä huomioiden sekä koiran ohjauksen perusteita.

Näyttelyn irtotunnit

Oletko menossa näyttelyyn tai mätsäriin? Kaipaako koirasi positiivisia lähestymis- ja käsittelyharjoituksia ennen kehään viemistä? Tarvitsetko koirallesi kokemuksia ryhmässä toimimisesta tai oletko menossa ensimmäistä kertaa näyttelyyn etkä ole varma näyttelyn säännöistä?

Tunneilla tutustutaan näyttelytoimintaan ja harjoitellaan näyttelyissä tarvittavia taitoja sekä käydään läpi yleistä näyttelykäytäntöä.

Liikkeiden harjoittamisen lisäksi kiinnitämme kurssilla erityistä huomiota siihen kuinka koiraa lähestytään ja käsitellään näyttelytilanteessa oikealla ja positiivisella tavalla.

Nose Work – hilpeää hajutyöskentelyä

Oletko miettinyt kivaa uutta yhteistä harrastusta Sinulle ja koirallesi? Onko koirasi levoton, varautunut tai tuntuuko että koirasi korvat ovat ajoittain vain koristeena? Haluatko oppia paremmin lukemaan ja ymmärtämään koiraasi tai tutustua lähemmin hajun käyttäytymiseen eri olosuhteissa?

Nose work:n  periaatteisiin kuuluu, että tekemisen täytyy olla rentoa ja mukavaa, sen täytyy sopia kaikenlaisille ihmisille ja koirille.  Nose Work on loistavaa virikkeistämistä, jota on helppo harrastaa myös kotona.

Kurssilla opitaan lajin perusteet. Koira opetetaan tunnistamaan tietty haju, ilmaisemaan ja etsimään sitä.

Rallytoko

Rally-toko on hauska ja monipuolinen harrastus, josta ei puutu huumoria eikä pilkettä silmäkulmassa! Sopivassa suhteessa tottelevaisuutta, agilityä ja koiratanssia sisältävässä lajissa suoritetaan erilaisia tottelevaisuusliikkeitä radan muodossa. Kontaktia ja perustottelevaisuutta vahvistava laji tajoaa samalla myös loistavaa aivoriihtä koiralle.

Kurssilla harjoitellaan mm. rallyyn liittyviä tottelevaisuusliikkeitä ja viretilan säätelyä sekä käydään läpi aloluokan kylttejä. Rallytokon ei tarvitse olla entuudestaan tuttua.

BH-kurssi

Haluatko vahvistaa koirasi perustottelevaisuutta ja toimimista eri ympäristöissä? Suunnitteletko osallistumista palvelus- tai pelastuskoirakokeisiin? Mietitkö miten harjoittelet koirasi kanssa yhteiskuntakelpoisuutta tai mitä kaikkea se pitää sisällään? Herpaantuuko koirasi tottelevaisuus jos ympäristössä on esim. liike tai äänihäiriöitä? Innostuuko koirasi hallitsemattomasti palkkion ollessa läsnä?

Kurssilla harjoitellaan BH:n tottelevaisuusliikkeitä sekä kaupunkiosuuden tehtäviä. BH- eli käyttäytymiskokeen tarkoituksena on mm. selvittää koiran koulutustasoa ja yhteiskuntakelpoisuutta. Palvelus- ja pelastuskoirapuolella koirakko voi osallistua koetoimintaan vasta BH-tunnuksen saavutettuaan.