Clickerin käytön ABC

Onko Sinulla naksutin, joka on jäänyt laatikkoon koska et ole varma miten sitä käytetään? Aiheuttaako koirasi vilkkaus tai motivaation puute haasteita koulutuksessa? Koetko olevasi ajoittain myöhässä koirasi palkkauksessa?

Naksutin on oiva apuväline koiran koulutuksessa ja aktivoinnissa. Halutun käytöksen huomioiminen ja sen palkitseminen tulee tarpeeksi nopeasti, usein ja ajallaan. Lisäksi naksutin operanttina koulutusmuotona tekee koirastasi oma-aloitteisen ja näin vähentää houkuttelun tarvetta.

Perustaitojen ABC

Onko Sinulla junnuikäinen koira tai aikaa siitä kun olet viimeksi kouluttanut? Oletko hakemassa peruskoulutusta aikuiselle koiralle? Tuntuuko ettette edisty oppimisessa toivotulla tavalla, pääse tavoitteisiin tai kertaatte samoja asioita?

Kurssin tavoitteena on tarjota koiralle ja ohjaajalle eväitä arjen tilanteisiin ja tarpeisiin. Samalla tavoitteena on auttaa ihmisiä kouluttamaan yhteiskunnassa hyvin toimivia koiria, jotka voivat hyvin ja joiden kanssa yhteiselo sujuu mutkattomasti sekä jouhevasti. Kun perusasiat ovat kohdallaan, on niiden ympärille helpompi rakentaa arjen taitojen opettelu ja opettaminen.

Hillintää ja hallintaa tassuille

Reagoiko koirasi, jos toinen koira leikkii lelulla, hyppii tai liikkuu?
Lähteekö koirasi liikkeelle esim. paikallaolosta, jos joku koputtaa oveen tai seisoo koirasi takana? Mutkitteleeko koirasi luoksetulo, jos ympärillä on muuta mielenkiintoista?

Kurssilla harjoitellaan tottelevaisuutta ja käyttäytymistä erilaisten häiriötekijöiden ympäröimänä sekä opittujen asioiden yleistämistä.

Pikkutaaperoiden arkea

Kuinka pikkupennusta asti vahvaksi tehty pohjatyö kantaa hedelmää läpi koiran eliniän? Miten tarjotaan pennulle mahdollisimman paljon erilaisia, positiivisia sosiaalisia kokemuksia? Miten opetetaan pennulle pienestä pitäen kuinka hihnassa kävellään vetämättä tai opastetaan tuttuja pennun oikeanlaisessa tervehtimisessä?

Kurssilla harjoitellaan mm. sosiaalistamista, tapakasvatuksen ja -koulutuksen alkeita sekä koira-ihmissuhteen kehittämistä. Pienestä pitäen muiden koirien kanssa toimineen ja tapakasvatusta saaneen koiran kanssa on mukava elää ja lenkkeillä.  Se oppii ymmärtämään koirien kieltä ja osaa käyttää sitä itsekin tehokkaasti.

Maltti on valttia

Onko koirasi vaikea rauhoittua vieraassa paikassa tai muiden koirien läsnäollessa? Haluatko oppia lukemaan koirasi rauhoittavia eleitä? Onko koirasi levoton tauon aikana, harjoitusten välissä?

Rauhoittumisen oppiminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, niin koiran henkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Rauhallinen koira voi keskittyä, harjoitella ja oppia uutta. Kun koira oppii rauhoittumaan eri tilanteissa ja paikoissa, sen kanssa on helppo elää, harrastaa ja liikkua vieraissakin paikoissa, koira voi hyvin.

Yhteiseloa myötäkarvaan

Haluatko vahvistaa koirasi perustottelevaisuutta ja toimimista eri ympäristöissä? Mietitkö miten harjoittelet koirasi kanssa yhteiskuntakelpoisuutta tai mitä kaikkea se pitää sisällään?

Kurssilla syvennetään ja hiotaan Kiva Koirakansalainen testiin pohjautuvia asioita. Kiva Koirakansalainen-testi näyttää koiran hyvät käytöstavat ja testaa koiran toimimista yhteiskunnassa. Se sopii jokaiselle koiralle omistajineen.

Koiran omistaja voi kurssin avulla varmistaa, missä vaiheessa oman koiran koulutus on ja olisiko jollain alueella parantamisen varaa. Kurssilla tehdään harjoituksia  ryhmän koostumus ja taso huomioiden. Mukana on myös häiriöharjoituksia.

Haaveissa Hauva 

Onko Sinulla suunnitteilla / tulossa ensimmäinen koira? Suunnitteletko jo kotona asuvalle koirallesi koirakaveria? Onko pitkä aika siitä kun Sinulla on viimeksi ollut koira ja nyt harkitset uutta?Onko Sinulla useampia rotuvaihtoehtoja katsottuna etkä ole varma mikä rotu sopisi Sinulle parhaiten? Mitä on tärkeä huomioida ennen koiran hankintaa ja mitä pitäisi ottaa huomioon ensimmäisten kuukausien aikana?

Koiran hankinta on aina vastuullinen ja monivuotinen koko perheen yhteinen päätös, jota kannattaa harkita pitkään ja tarkoin. Liian usein törmää sanontaan ’Miksi en tiennyt tätä ennen koiran tuloa?’ Huolellinen valmistautuminen on kaiken a ja o, hyvällä pohja- ja taustatyöllä sekä sopivalla rotuvalinnalla vältytään monilta yllätyksiltä.