Ratkaisuja pulmalliseen ohitukseen

”Tuijotus, remmi kiristyy… koira jähmettyy… haukkuminen ja kohti syöksyminen alkavat…”

Ohitusongelmat ovat monen koiranomistajan arkea, kun ohitustilanteet ovat jostain syystä koiralle epämukavia, pelottavia, ahdistavia tai muuten vaan haasteellisia.

Kurssi on suunnattu koirille jotka reagoivat ohitustilanteissa toisiin koiriin mm. rähisemällä, tuijottamalla, jähmettymällä tai leikkimällä. Kurssilla opitaan ymmärtämään syitä käytökseen sekä harjoitellaan ohituksia. Tarvittaessa käydään läpi hihnakävelyä kontrolloidussa ympäristössä.
Kurssin oppeja voi hyödyntää myös muissa koiran haasteellisiksi kokemissa ohitustilanteissa esim. ihmisten tai pyörien ohituksissa.

Koulutus etenee yksilöllisesti koiran tason huomioiden jokaiselle koirakolle erikseen tehdyn oppimissuunnitelman mukaisesti.
Käytäntö toteutetaan pääosin yksilöopetuksena kuitenkin osana pienryhmää. Näin on myös mahdollisuus seurata muita koirakoita ja oppia samalla lisää. Kurssilaiset voivat  tarvittaessa avustaa kunkin koiran kohdalla, esim. jos koiralla on haasteita ihmisten ohituksissa.

Jotta ympäristö on harjoitustilanteissa mahdollisimman turvallinen ja ohjaaja voi keskittyä omaan koiraansa, mukana on aina kaksi kouluttajaa. Toinen toimii  apuna kouluttajien omien koirien kanssa.

Kurssin hinta 149€ / sis. 5 harjoittelukertaa + ’Kuinka koira oppii’ -luento.
(HUOM! Kurssin luonteesta johtuen 1 kerta kestää n. 2h )

SEURAAVAT KURSSIT
su 1.2., 9.2., 16.2., 23.2., 1.3. alkaen klo 18:45 / kurssin koodi 0216ohi (TÄYNNÄ!)
su 15.3., 22.3., 29.3., 5.4., 19.4. alkaen klo 14:15 / kurssin koodi 0316ohi  (TÄYNNÄ!)
su 3.5., 10.5., 17.5.,24.5., 31.5. alkaen klo 18:15. / kurssin koodi 0516ohi ( TÄYNNÄ!)
(HUOM! Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen toukokuun ohituskurssin teoriaosuus järjestetään pokkeuksellisesti verkkomuotoisena ke 29.4. klo 18:30 – 19:45)

 

Ratkaisuja pulmalliseen ohitukseen, irtotunnit

Irtotunnit on suunnattu Ratkaisuja pulmalliseen ohitukseen – kurssin käyneille lisäharjoituksena. Harjoittelemme koiran tason ja toiveet huomioiden ohitustilanteisiin liittyviä asioita Ratkaisuja pulmalliseen ohituksiin -kurssin oppien mukaisesti. Tilanteita voidaan harjoitella esim. kentällä tai kaduilla.

Voit halutessasi osallistua joko yhdelle tai useammalle tunnille. Ilmoittauduthan viimeistään harjoitusta edeltävä päivänä klo 18:00 mennessä.

Irtotunnin hinta 23,00€ / krt