BH-kurssi

Haluatko vahvistaa koirasi perustottelevaisuutta ja toimimista eri ympäristöissä? Suunnitteletko osallistumista palvelus- tai pelastuskoirakokeisiin? Mietitkö miten harjoittelet koirasi kanssa yhteiskuntakelpoisuutta tai mitä kaikkea se pitää sisällään? Herpaantuuko koirasi tottelevaisuus jos ympäristössä on esim. liike tai äänihäiriöitä? Innostuuko koirasi hallitsemattomasti palkkion ollessa läsnä?

Kurssilla harjoitellaan BH:n tottelevaisuusliikkeitä sekä kaupunkiosuuden tehtäviä. BH- eli käyttäytymiskokeen tarkoituksena on mm. selvittää koiran koulutustasoa ja yhteiskuntakelpoisuutta. Palvelus- ja pelastuskoirapuolella koirakko voi osallistua koetoimintaan vasta BH-tunnuksen saavutettuaan.

Sisältönä mm.

  • seuraaminen sekä taluttimessa että vapaana
  • liikkeestä istuminen ja maahanmeno
  • luoksetulo
  • paikallaolo

Lisäksi kurssiin sisältyy kaupunkikäyttäytymisen harjoittelua esim. kentällä ja kadulla sekä häiriöharjoittelua. Kaupunkiosuudessa harjoitellaan mm. erilaisia ohitustilanteita sekä koirakon neutraalia ja positiivista suhtautumista normaalisti liikenteessä sekä kaupunkiympäristössä kohdattaviin yllättäviin tilanteisiin.

Harjoitukset etenevät ryhmän koostumuksen mukaisesti. Kurssi sopii kaiken rotuisille, yli 6kk ikäisille koirille, kunhan koiran oppiminen ja operantin koulutuksen perusteet ovat tuttuja. Kurssi sopii yhtä lailla kokeeseen osallistuville kuin arjen tottelevaisuutta petraaville koirakoille. Kurssi sopii myös koirakoille, jotka haluavat viedä jo oppimiaan asioita pidemmälle ja lisätä tottelevaisuusliikkeisiin varmuutta ja pysyvyyttä erilaisista ympäristötekijöistä riippumatta.

Kurssin hinta 119€ / sis. 5  harjoittelukertaa  + ’Kuinka koira oppii’ – luennon

HUOM! Kurssi ei sovellu remmirähjääjille tai koirille joilla on haasteta ohituksissa. Näille suosittelemme Ratkaisuja pulmallisiin ohituksiin -kurssia.

Mikäli haluat harjoitella koirasi kanssa yhteiskuntakelpoisuutta mutta et tarvitse samanlaista täsmällisyyttä kuin tottelevaisuuskokeissa, tarjoaa tähän mahdollisuuden Yhteiseloa myötäkarvaan kurssi.

 

SEURAAVA KURSSI