Huolettomat hoitotoimenpiteet

Onko koirasi vaikea rauhoittua hoitotoimenpiteissä? Iskevätkö naskalit käteesi kiinni kynsiä leikatessa? Väistääkö koirasi käden lähestyessä sitä? Ovatko hoitotoimenpiteet ja käsittelytilanteet stressaavia sekä koirallesi että Sinulle?

Ihmiset määrittelevät pitkälti koiran elämän sekä rutiinit ja jostain syystä monesti ajatellaan että koiran tulee vain sietää ja tottua rutiineihin. Erityisesti hoitotoimenpiteet aiheuttavat usein harmaita hiuksia.

On totta että koiran hyvinvoinnin vuoksi esim. kynnet on pakko leikata ja turkki harjata sekä korvia putsata. Näitä asioita ei voi jättää tekemättä mutta olennaista onkin miten tämä tapahtuu. Sen ei tulisi olla väkinäistä, stressaavaa pakkopullaa vaan sujuvaa vuoropuhelua ja mukava yhteinen koulutushetki. Koira on mukana hoitotoimenpiteissä omaehtoisesti ja tekee yhteistyötä ihmisen kanssa. Näin vaikutamme koiran hyvinvoinnin lisäksi koiran ja omistajan väliseen suhteeseen. Ihminen määrittelee koska turkki harjataan, koira määrittelee tahdin.

Kurssilla harjoitellaan erilaisia hoitotoimenpiteitä ja koiran muuta käsittelyä osallistujien toiveiden sekä tarpeiden mukaisesti. Kurssille ovat tervetulleita kaikki koirakot, joilla positiiviseen vahvistamiseen perustuvan kouluttamisen periaatteet ovat hallussa. Sopii hyvin myös pennuille mahdollisten haasteiden ennaltaehkäisyyn.

HUOM! Jos koirasi ujostelee voimakkaasti käden lähestymistä tai kosketusta, otathan yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista. 

Hinta 45€ / sis. 2 harj.kertaa + Kuinka koira oppii – luennon

SEURAAVA KURSSI