Huolettomat hoitotoimenpiteet
(Kiva koirakansalainen osio II)

Onko koirasi vaikea rauhoittua hoitotoimenpiteissä? Iskevätkö naskalit käteesi kiinni kynsiä leikatessa? Väistääkö koirasi käden lähestyessä sitä? Ovatko hoitotoimenpiteet ja käsittelytilanteet stressaavia sekä koirallesi että Sinulle?

Ihmiset määrittelevät pitkälti koiran elämän sekä rutiinit ja jostain syystä monesti ajatellaan että koiran tulee vain sietää ja tottua rutiineihin. Erityisesti hoitotoimenpiteet aiheuttavat usein harmaita hiuksia.

On totta että koiran hyvinvoinnin vuoksi esim. kynnet täytyy leikata ja turkki harjata sekä korvia putsata. Näitä asioita ei voi jättää tekemättä mutta olennaista on miten tämä tapahtuu. Sen ei tulisi olla väkinäistä eikä stressaavaa vaan sujuvaa vuoropuhelua ja mukava yhteinen koulutushetki. Koira on mukana hoitotoimenpiteissä omaehtoisesti ja tekee yhteistyötä ihmisen kanssa. Näin vaikutamme koiran hyvinvoinnin lisäksi koiran ja omistajan väliseen suhteeseen. Ihminen määrittelee koska turkki harjataan, koira määrittelee tahdin.

Kurssilla harjoitellaan erilaisia hoitotoimenpiteitä ja koiran stressitöntä käsittelyä osallistujien toiveiden sekä tarpeiden mukaisesti. Tämä sopii koirille, joilla on rauhoittumisen perusteet olemassa. Joko intensiivitreeniksi koirakoille, jotka haluavat tehoharjoittelua hoitotoimenpiteiessä ja koiran stressittömässä käsittelyssä (esim. kotioloihin,näyttelyihin, trimmaukseen tai eläinlääkäriin) tai  koirakoille jotka valmistautuvat Kiva koirakansalainen -testiin. Sopii hyvin myös pennuille mahdollisten hoitotoimenpidehaasteiden ennaltaehkäisyyn.

Kurssi on yksi osa Kiva koirakansalainen -kokonaisuuden kolmesta kurssista.  Voit halutessasi osallistua yksittäisiin kursseihin tai  kaikkiin kolmeen Sinun ja koirasi tarpeen mukaan. Lisätietoja Kiva koirakansalainen kursseista löytyy täältä

Kurssi sisältää

– tukitoimenpiteitä stressittömään käsittelyyn
– koira malttaa antaa rauhassa tutkia, käsitellä ja hoitaa itseänsä
– koira antaa omistajan lisäksi myös vieraan ihmisen tutkia itseänsä

HUOM! Jos koirasi ujostelee voimakkaasti käden lähestymistä tai kosketusta tai sillä on vaikeuksia rauhouittua, suosittelemme 4 Staraa tai Rauhoittumisen ABC kursseja.

Hinta 65€ / koirakko  (sis 3 harj.krt + Kuinka koira oppii luennon)

SEURAAVA KURSSI
su 16.5., 23.5., 30.5. klo 13:00 – 13:50 / kurssin koodi 0551hoito (1 paikka vapaana!)